Huurrecht Nijmegen

Verborgen gebreken advocaat Nijmegen e.o.

Bij de aankoop van een woning of een bedrijfspand kunt u tegen allerlei problemen aanlopen. Zit er asbest in de woning ? Zijn er verborgen gebreken ? Wie is hiervoor aansprakelijk ? Heeft de verkoper zijn mededelingsplicht geschonden ? Had de koper een bouwtechnische aankoopkeuring moeten laten uitvoeren ?

Verborgen gebreken

Bij de aankoop of verkoop van een woning kan er van alles mis gaan. Een overgedragen woning dient aan de koopovereenkomst te beantwoorden. Als een woning niet de eigenschappen bezit die de koper ervan mocht verwachten, is de verkoper hiervoor aansprakelijk. Als er sprake is van een verborgen gebrek dat kan worden hersteld, is het van belang dat de koper de verkoper in gebreke stelt en hem daarbij een redelijke termijn geeft om tot herstel over te gaan. Zit er asbest in de woning, dan dient de verkoper de gelegenheid te krijgen deze te verwijderen.

 

  • Verborgen gebrek woning
  • Lekkage, houtrot, asbest, verzakking, schimmel, houtworm
  • Verkoper met succes aansprakelijk stellen
  • Verweer voeren tegen klagende koper
  • Ontbinding koopovereenkomst woning
  • Mededelingsplicht vs. Onderzoeksplicht

Neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Specialisaties

Bij aansprakelijkheid voor verborgen gebreken is van belang om de verkoper tijdig op de hoogte te brengen van de geconstateerde gebreken. Constateert u na aankoop van uw huis een lekkage, asbest of houtworm dat dient u zo spoedig mogelijk te klagen bij de verkoper. Wanneer er te laat wordt geklaagd, verliest u al uw rechten (art. 6:89 BW en art. 7:23 BW). Uw advocaat van TIJS advocatuur kan dit voorkomen.

Verborgen gebreken woning

Bij de aankoop of verkoop van een huis kunt u worden geconfronteerd met allerhande problemen. Denk aan een forse lekkage, asbest in het dak, houtworm of problemen aan de fundering. Uw advocaat van TIJS advocatuur kan u adviseren en bijstaan wanneer u wordt geconfronteerd met verborgen gebreken.

De woning moet voor normaal gebruik geschikt zijn. Een huis met verborgen gebreken zoals een forse lekkage, asbest of funderingsproblemen is vaak niet voor normaal gebruik geschikt. In het uiterste geval kan het leiden tot de ontbinding van de koopovereenkomst.

Advies voor een vaste prijs

Heeft u een woning verkocht en doet zich een geschil voor omtrent een verborgen gebrek (lekkage, vocht, houtrot, houtworm, asbest, enz.) dan kan TIJS advocatuur snel uw situatie beoordelen.

Timo IJsenbrandt

TIJS.advocatuur

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

Postbus 31006
6503 CA Nijmegen

info@tijsadvocatuur.nl
T: 024-7600 760
F: 024-7600 765
KvKnr. 57644918
BTW nr. NL001885828B02

Over TIJS. Advocatuur

Een jong kantoor in Nijmegen dat gespecialiseerd is in juridische dienstverlening biedt tegen een zeer concurrerend tarief. Meer Over TIJS.advocatuur