Huurrecht Nijmegen

Verborgen gebreken advocaat Nijmegen e.o.

Bij de aankoop van een woning of een bedrijfspand kunt u tegen allerlei problemen aanlopen. Zit er asbest in de woning ? Zijn er verborgen gebreken ? Wie is hiervoor aansprakelijk ? Heeft de verkoper zijn mededelingsplicht geschonden ? Had de koper een bouwtechnische aankoopkeuring moeten laten uitvoeren ?

Verborgen gebreken

Bij de aankoop of verkoop van een woning kan er van alles mis gaan. Een overgedragen woning dient aan de koopovereenkomst te beantwoorden. Als een woning niet de eigenschappen bezit die de koper ervan mocht verwachten, is de verkoper hiervoor aansprakelijk. Als er sprake is van een verborgen gebrek dat kan worden hersteld, is het van belang dat de koper de verkoper in gebreke stelt en hem daarbij een redelijke termijn geeft om tot herstel over te gaan. Zit er asbest in de woning, dan dient de verkoper de gelegenheid te krijgen deze te verwijderen.

 

  • Verborgen gebrek woning
  • Lekkage, houtrot, asbest, verzakking, schimmel, houtworm
  • Verkoper met succes aansprakelijk stellen
  • Verweer voeren tegen klagende koper
  • Ontbinding koopovereenkomst woning
  • Mededelingsplicht vs. Onderzoeksplicht

Neem vrijblijvend contact op

Veelgestelde vragen

Heeft de verkoper een mededelingsplicht ?

Bij de verkoop van een woning of een bedrijfspand heeft de verkoper en/of de v…

Wat zijn verborgen gebreken ?

Dat zijn gebreken die de koper niet tijdens een bezichtiging zelf had kunnen w…

Wie is aansprakelijk bij verborgen gebreken ?

Dat is afhankelijk van de inhoud van de koopakte. Hierin worden de rechten en …

Specialisaties

Verkoper/koper met succes aansprakelijk stellen

Uw advocaat kan de verkoper aansprakelijk stellen voor de schade die wordt veroorzaakt door het gebrek aan uw huis. Bij aansprakelijkheid kan tevens ontbinding van de koopovereenkomst worden gevorderd. Soms kan ook de makelaar aansprakelijk worden ge…

NVM koopakte

De verkoper van de woning is niet altijd aansprakelijk voor verborgen gebreken. Dit is afhankelijk van de bepalingen die zijn opgenomen in de koopakte (koopovereenkomst). In de standaard koopakte van de NVM is onder artikel 6.1 opgenomen dat de wonin…

Geschillen rond Koop/verkoop woning

U verkoopt uw huis en na levering blijkt dat in de kruipruimte sprake is van ernstige. schimmelvorming. De kopers komen bij u verhaal halen maar u wist nergens van. Ook wanneer u een woning koopt, kunt u geconfronteerd worden met asbest, een lekkage …

Bij aansprakelijkheid voor verborgen gebreken is van belang om de verkoper tijdig op de hoogte te brengen van de geconstateerde gebreken. Constateert u na aankoop van uw huis een lekkage, asbest of houtworm dat dient u zo spoedig mogelijk te klagen bij de verkoper. Wanneer er te laat wordt geklaagd, verliest u al uw rechten (art. 6:89 BW en art. 7:23 BW). Uw advocaat van TIJS advocatuur kan dit voorkomen.

Verborgen gebreken woning

Bij de aankoop of verkoop van een huis kunt u worden geconfronteerd met allerhande problemen. Denk aan een forse lekkage, asbest in het dak, houtworm of problemen aan de fundering. Uw advocaat van TIJS advocatuur kan u adviseren en bijstaan wanneer u wordt geconfronteerd met verborgen gebreken.

De woning moet voor normaal gebruik geschikt zijn. Een huis met verborgen gebreken zoals een forse lekkage, asbest of funderingsproblemen is vaak niet voor normaal gebruik geschikt. In het uiterste geval kan het leiden tot de ontbinding van de koopovereenkomst.

Advies voor een vaste prijs

Heeft u een woning verkocht en doet zich een geschil voor omtrent een verborgen gebrek (lekkage, vocht, houtrot, houtworm, asbest, enz.) dan kan TIJS advocatuur snel uw situatie beoordelen.

Gratis intake gesprek

Kom langs voor een gratis intakegesprek.

Gratis

Juridische beoordeling

Een juridische beoordeling van uw geschil kost 175 euro. Aan de hand van de door u verstrekte informatie beoordeelt de advocaat van TIJS advocatuur uw rechtspositie.

€ 175,-

Maatwerkbrief

Voor een vaste prijs van 195 euro stelt de advocaat van TIJS advocatuur voor u een brief op maat op. Deze brief wordt in overleg met u opgesteld en verstuurd zodat u zeker weet dat alle relevante juridische argumenten worden genoemd.

€ 195,-

Gerechtelijke procedure

Ook voor een gerechtelijke procedure kan een vaste prijs worden afgesproken. Omdat er vele soorten gerechtelijke procedures zijn (ontbindingsprocedure, procedure over schadevergoeding, procedure over gebreken, enz.) wordt er in overleg een vaste prijs bepaald. In eerste instantie worden contractuele geschillen behandeld door de kamer voor kantonzaken van de rechtbank waar de gedaagde partij woonachtig of gevestigd is. Wanneer het belang groter is dan 25.000 euro is de afdeling civiel recht van de rechtbank bevoegd. De advocaat van TIJS advocatuur stelt voor u een dagvaarding of conclusie van antwoord op en voert het woord op de zitting.

vanaf
€ 1.495,-
Timo IJsenbrandt

TIJS.advocatuur

Groenestraat 294
6531 JC Nijmegen

Postbus 31006
6503 CA Nijmegen

info@tijsadvocatuur.nl
T: 024-7600 760
F: 024-7600 765
KvKnr. 57644918
BTW nr. NL001885828B02

Over TIJS. Advocatuur

Een jong kantoor in Nijmegen dat gespecialiseerd is in juridische dienstverlening biedt tegen een zeer concurrerend tarief. Meer Over TIJS.advocatuur